Διοίκηση

Η Διοίκηση του Οργανισμού

g_managerΑπόστολος Φορλίδας
Πρόεδρος & Διαχειριστής

Έχει μεγαλώσει στην Αθήνα και σε χώρες της Αφρικής. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών και σε ιδιωτικές σχολές marketing και επικοινωνία και στο εξωτερικό διεθνή πολιτική. Από το 1986 ασχολείται με τη δημοσιογραφία και ήταν συνιδιοκτήτης τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και στέλεχος σε ΜΜΕ. Έχει διατελέσει συνεργάτης πρωθυπουργού και υπουργών για αρκετά χρόνια, ενώ στον ιδιωτικό τομέα είχε την ευθύνη τμημάτων Επικοινωνίας μεγάλων εταιριών.

Από το 1998-2005 υπήρξε κληρικός στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών με το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη ενώ ήταν ο πρώτος Αρχιδιάκονος του Μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου. Στο Πατριαρχείο είχε την Διεύθυνση των Ιδρυμάτων και των Οργανισμών, τις Δημ. Σχέσεις του Πατριάρχου, τη σύνταξη των προϋπολογισμών, αγορές εθιμοτυπίας κι εξοπλισμών και πολλές άλλες αρμοδιότητες. Αν και Μέλος της Πατριαρχικής Συνοδείας την 11η Σεπτεμβρίου 2004 δεν ταξίδεψε με το σινούκ στο Άγιον Όρος προκειμένου να διεκπεραιώσει δικαστική υπόθεση. Σήμερα ζει εξ αιτίας αυτού του γεγονότος. Παραιτήθηκε οικειοθελώς από κληρικός λίγο καιρό μετά το θάνατο του Πατριάρχη Πέτρου γιατί δε θέλησε να συνυπάρχει με πρόσωπα και νέες καταστάσεις.

Είναι στέλεχος εταιριών και Πρόεδρος του Οργανισμού μας, ενώ είναι ταμίας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και συγγραφέας πάνω από 8 βιβλίων.


gfotiadΓεώργιος Φωτιαδάκης
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΜΚΟ «Φάρος Ελπίδας»

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού μας Συμβουλίου έχει προσφέρει από το 2003 άοκνα τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό μας .
Είναι απ τους καταξιωμένους επιχειρηματίες στο χώρο των συστημάτων, μηχανημάτων και εξοπλισμών σε συσκευές καθαρισμού επαγγελματικού και βιομηχανικού τύπου.
Η τριακονταετής επαγγελματική πορεία του, τον κατατάσσει στους ανερχόμενους επιχειρηματίες στο κλάδο του.
Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Electrofot με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και έκθεση πωλήσεων και service σε μηχανήματα καθαρισμού και μικρές οικιακές συσκευές, ενώ αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, Κύπρο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, επώνυμες εταιρίες μηχανημάτων στο είδος του.
Η εταιρία του είναι επίσης εξουσιοδοτημένη για το service πολλών εταιριών μικροσυσκευών.
Η γνωριμία του με ιδρυτικά στελέχη του Οργανισμού μας και η στενή σχέση του με τον Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο τον εμφύσησαν να προσφέρει με αγάπη χρόνια τώρα στα οράματα για έργο και ανάπτυξη και στους σκοπούς του Οργανισμού μας.


xrysa_anagΑναγνωστοπούλου Χρυσή
Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορυδαλλό της Αττικής. Μετά το Λύκειο εισήλθε στη Νοσηλευτική ΤΕΙ. Στη συνέχεια και ως στέλεχος των ΕΛΤΑ τελείωσε την Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Διοίκησης – ΕΛΤΑ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συνολικής διάρκειας 650 ωρών με θέματα Οργάνωση και Διοίκηση Γραφείου, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείριση μεγάλων πελατών, Πωλήσεις και οργάνωση δικτύου Πωλήσεων. Γνωρίζει τη χρήση Η/Υ :Προγράμματα word-excel-internet explorer κλπ και μιλά την Αγγλική γλώσσα. Από το 1983-2004 εργάστηκε στα ΕΛΤΑ στις εξής θέσεις εργασίας. Θυρίδα συναλλαγής στο Κ. Τα. Γραφείο Πειραιά, Γραμματεία Διευθύνσεως στο Κ. Ταχ. Γραφείο Πειραιά, Προϊσταμένη του Ταχ. Γραφ. Κορυδαλλού 2, Τμηματάρχης πωλήσεως και δικτύου στο Κ. Ταχ. Γραφείο Κερατσινίου. 2004-2007 Εργάστηκε στη «Γενική Ταχυδρομική» στο Γραφείο του Πειραιά ως υπεύθυνη πωλήσεων και εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών 2007 στο Λογιστικό Γραφείο της κ. Ευαγγελίας Μαρκοπούλου 11/2007-12/2008 στην εταιρεία «Γ. Στρούμπας ΑΒΕΕ» ως υπεύθυνη προσωπικού και εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών μετά την πώληση. Από το 2008 – 2010 υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων φορέων και οργανισμών. Το 2012 υπήρξε ιδρυτικό μέλος – εταίρος στον Οργανισμό «Επιμένων Ελληνικά». Από το 2007 προσφέρει χρόνο στις δράσεις του ΜΚΟ «Φάρος Ελπίδας» συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια των στόχων και σκοπών του.