Ηρώδειο Α

«ΠΑΙΔΩΝ ΟΡΑΜΑΤΑ»
Ηρώδειο – Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2003

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τη Βίκυ Λέανδρος πραγματοποιήσαμε στο Ηρώδειο την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2003 για την στήριξη των δράσεων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και όσων σχεδίαζε άοκνα ο Μακαριστός Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κυρός Πέτρος ο Ζ΄.

Στο ιστορικό αυτό θέατρο κάτω απ το Βράχο της Ακρόπολης με συγκίνηση παρακολούθησαν οι θεατές μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με την παρουσία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κυρού Χριστόδουλου, πολιτικών και χιλιάδων κόσμου.

Η διάσημη ελληνίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος ήταν η σολίστ της βραδιάς ερμηνεύοντας το μουσικό έργο «Παίδων Οράματα» σε μουσική Γεώργιου Βουκάνου και ποίηση Βελισάριου Καπότσι.

Συμμετείχαν: Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Χορωδία ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος με μαέστρο την κ. Χρυσούλα Τσιμούρη, η Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ» με μαέστρο τον κ. Ηλία Λιαμή, η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Αθηνών με μαέστρο τον κ. Κυριάκο Τσολάκη, ο Μουσικός Όμιλος Αρσακείων Τοσιτσείων Εκάλης με μαέστρο τη κ. Χριστίνα Βαρσάμη.

Παιδική φωνή: Αλεξάνδρα Αθανασοπούλου

Σκηνοθεσία: Νικόλαος Βλαχάκης

Σολίστ πιάνου: Διαμαντής Καλαφατίδης

Αφηγητής: Βαρνάβας Κυριαζής

Διεύθυνση Χορωδιών: Χρυσούλα Τσιμούρη

Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων: Γεώργιος Αραβίδης