Παρουσίαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2010 στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, εκδήλωση για την παρουσίαση του Αφιερωματικού Τόμου στη μνήμη του Μακαριστού Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρου Ζ΄ με τίτλο «Πορεία Μαρτυρίας».

Αν και η γενική 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν σε εξέλιξη και υπήρχε δυσκολία στις μετακινήσεις, η προσέλευση των προσκεκλημένων ήταν πραγματικά ικανοποιητική.

Παρόντες ήταν διακεκριμένες προσωπικότητες του εκκλησιαστικού χώρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εκπρόσωποι του Διπλωματικού και Προξενικού σώματος, πρόσωπα της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπρόσωποι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Φάρος Ελπίδας», εκπρόσωποι δημοσιογράφων, καθώς και συγγενείς και φίλοι του Μακαριστού Πατριάρχη που αρκετοί από αυτούς είχαν φθάσει από την Κύπρο.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με χαιρετισμό ο αείμνηστος Ιωάννης Πάτας, Δ/νων Σύμβουλος τότε της Μ.Κ.Ο. «Φάρος Ελπίδας».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν:

Ο τότε πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Μπιζαούρτης (και σήμερα Επίσκοπος Θαυμακού), ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής έκδοσης του Αφιερωματικού Τόμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο μακαριστός πλέον Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως Διονύσιος , που παρίστατο ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄ και ο Πρέσβης της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ εκπρόσωπος του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Αφιερωματικός Τόμος τυπώθηκε σε 2.000 αντίτυπα. Απεστάλη μέρος των τόμων αυτών σε Προκαθημένους Εκκλησιών & Μητροπολίτες, Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, Μονές, Σχολές, βιβλιοθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο κλπ.

Η εκτύπωση του Αφιερωματικού Τόμου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Πανίκου Παπανικολάου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μικρή δεξίωση, προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.